Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Υποδοχή των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο


Η Λαική Επιτροπή μαζί με την ΟΓΕ - Ω καλωσόρισε σήμερα τα παιδιά των προσφύγων που θα φοιτήσουν στα σχολεία του δήμου μας.

Η ομάδα μας απο τον ερχομό των προσφύγων στην χώρα και στο δήμο μας
στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες και για το ξεκίνημα των παιδιών στο σχολειο αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση γιατι μετά απο τόσους αγώνες,δικαστικές κλήσεις και απειλές κατάφερε να ανατρέψει το ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα που σκόπιμα καλλιεργήθηκε απο την δημοτική αρχή και δυσφήμησε τον δήμο μας πανελλαδικά.
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών και ζωής των παιδιών μας.
Η ανασφάλεια, η οργή και η αγανάκτηση γύρω από την ένταση του προσφυγικού ζητήματος είναι δικαιολογημένη όταν κατευθύνεται ενάντια στην πραγματική αιτία των δεινών που ζούμε, που δεν είναι άλλη από τις κυβερνητικές επιλογές και την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Αυτοί κάνουν πολέμους και οργανώνουν επεμβάσεις για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της ίδιας βαρβαρότητας που μας καταδικάζει στη φτώχεια, στη λειψή και “ετοιμόρροπη” Υγεία και Παιδεία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν επέλεξαν τη χώρα μας για διαμονή και προορισμό τους ,πόσο μάλλον εγκαταλελειμμένα εργοστάσια στο Ωραιόκαστρο. Είμαστε στην ίδια “μπάντα” και απέναντί μας έχουμε τα μονοπώλια και τα κέρδη τους!
Διεκδικούμε:
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία.
  • Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων αυτόκλητων “αλληλέγγυων” που συχνά ο ρόλος τους είναι ύποπτος.
  • Να τηρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


 

 

Υποδοχή των παιδιών στο σχολείο !

Οι γυναίκες από την Ομάδα γυναικών του Ωραιοκάστρου, που σαν μάνες και γυναίκες βρέθηκαν από την πρώτη μέρα δίπλα στα προσφυγόπουλα έφεραν φυσικά τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο Ωραιοκάστρου με το σύνθημα - "Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά,μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά !"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου